teisipäev, 24. aprill 2012

Kirekärelilliq

Jo tükk aigu tagasi olli ostnu hindäle raamadu "Knitted Lace of Estonia", aq olõ-s säält viil midägi kudanu. Noq näi umah langakapih Raasiku perädü ilosat rohilist iskmädä langa ni tiidse õkvalt, et taast tulõ kirekärelillega rätt. Rätt om kuat katõh jaoh - alostus om ülämädsest veerepitsist, millest om õkvalt edesi mintu keskmädse jao pääle, viiri pääl ollõv pits om ildampa eräle kuat ni külge ummõld.  
Juba tükk aega tagasi olin endale muretsenud raamatu "Knitted Lace of Estonia", aga polnud sealt siiani veel midagi kudunud. Kuid nüüd jäi mulle oma lõngakapis silma Raasiku hästi ilus roheline ühekordne villane lõng ja ma teadsin kohe, et sellest tuleb piibelehekirjaga rätt. Rätt on kootud kahes osas - alustatud on ülaääre pitsist, millest on sujuvalt üle mindid keskmise osa kudumisele, külgedel olev äärepits on eraldi kootud ja hiljem külge õmmeldud.

Raasiku iskmädä langast miildüs mullõ nuppõ kutaq, selle et nupuq jääseq ilosaq hööriguq ni pringiq, nigu helmekeseq ommaq riäh.
Raasiku ühekordsest lõngast meeldib mulle kududa nupulisi kirju, sest nupud jäävad sellest lõngast ilusad ümmargused ja pringid, nagu pärlikesed on reas.

Räti ülämäne viir om 152 ni lakjus üleväst alla 69 cm, kuat om rätt 3,5 ni 4 mm vardidõga.
Räti ülaäär on 152 ja laius ülevalt alla 69 cm, kootud on rätt 3,5 ja 4 mm varrastega.

5 kommentaari:

  1. Oi kui ilus kevadine rätik! Imeilus. Ja minu lemmik värv!

    VastaKustuta
  2. Imekaunis lillerätt, värv just nagu selle mustri jaoks.

    VastaKustuta
  3. Mytsi Wabrik ja Heli, aitäh! Tean ju küll, et maikellukesed on valged, kuid ka minu meelest sobis sellele rätile just heleroheline.

    VastaKustuta