neljapäev, 7. aprill 2011

Võiulilli-Haruni / Võilille-Haruni

Lõpus ummõhtõgi sai mino Haruni valmis! Taa sali kudaminõ om tegelikult häste lihtsä ni lätt umbõ kipeste edesi, aq mul lõppi tsipakene inne lõppu lang otsa. Ja kõllast langa olõ-s sukugi lihtsä mano saiaq. Viimäte nii nädäli jago tagasi sai langa ni sali ka lõpõtõdus.
No lõpuks ometi sai minu Haruni valmis! Selle salli kudumine on tegelikult hästi lihtne ning läheb imekiiresti edasi, kuid mul sai veidi enne lõppu lõng otsa. Ja kollast lõnga ei olnudki nii lihtne juurde hankida. Nädal tagasi õnnestus mul siiski seda saada ja nii sai ka sall lõpetatud. 

Et väläh om parla muatus muatusõh kinniq ni ka ilm om sääne, et sukugi taha-i vällä pilte tegemä minnäq, saa näüdädä õnnõ tarõpilte. Tah om sali ülekaehus.
Et väljas on praegu tohutult porine ja ka ilm on selline, et kohe üldse ei kutsu välja pildistama, siis on mul näitamiseks ainult toas tehtud pildid. Siin on üldpilt sallist.
Sali olõ-i kuiki suur, tõsõs viimädside veeremotiive mant sai lakjusõs 120 cm (ülemäne viir om iks pikemb) ni korgus üleväst alla om 68 cm. 
Sall ei ole kuigi suur, eelviimaste ääremotiivide juurest on laiuseks 120 cm (ülemine äär on ikka pikem) ja kõrgus ülevalt alla on 68 cm.

Sali om lihtsäh ni ilosah lehemustrih, veereh ommaq suurõmbaq leheq.
Sall on lihtsas, kuid ilusas lehemustris, ääres on suuremad lehed. 

Kuat om sali Raasiku kõlladsõst isitüst villadsõst. Seole mustrile passissõgi mino meelest parõmbahõ rõõmsaq värmiq, kas kõllanõ vai helerohilinõ.  Mustri om Ravelryst ilma iist saiaq.
Sall on kootud Raasiku kollasest kahekordsest villasest. Selle mustrga sobivadki minu meelest paremini rõõmsad värvid, kas siis kollane või hoopis heleroheline. Muster on Ravelrys tasuta saadaval.

4 kommentaari:

  1. Aitäh teile! Endale ka meeldib, kuid miski närib hinge ja on tunne, et see ei ole millegipärast see päris MINU. Nii et otsin sallile uut omanikku.

    VastaKustuta
  2. Väga ilus, tõesti nagu võilill või kevadine kullerkupp. :)

    VastaKustuta