esmaspäev, 29. juuli 2013

Kesksuvine pluus

Tahtsõ hindäle kuatut suvist pluusõt. Kapih oll' saismah puuvillast langa ni taa sobisigi pluusõs väega häste. Õnnõ, et ma ei tiiä, midä ma ummõhtõgi mõtli, ku nii valgõ langa osti. No paistus, ku sagõhõhõ maq nii valgõt pluusõt sälgä julgu pandaq.
Tahtsin endale kootud suvist pluusi. Kapis oli seismas paras hulk puuvillast lõnga, mis pluusiks väga hästi sobis. Ainult et ma ei tea, mida ma küll mõtlesin, kui lumivalge lõnga ostsin. Eks siis paistab, kui tihti nii valget pluusi kanda julgen.
Vaihõpääl käändse ilm nii külmäs, et naksi pelgämä, et saaki-i timahavva taad pluusõt sälgä, aq õnnõs tull' suvi iks tagasi ni lask mul timahavvagi uma vahtsõ rõivatüküga kävvüq.
Vahepeal olid ilmad nii sügisesed, et hakkasin kartma, et sel suvel ei olegi enam võimalik uut pluusi kanda, aga õnneks tuli suvi ikka tagasi ning laseb mul oma uue riideesemega ka sel aastal patseerida.
Pluusõ om kuat Dropsi Muskatist seo oppusõ perrä. Õnnõ käüseq mullõ miildü-s, näide asõmal koi mõnõq riäq ripsi nigu kaalamulgu mangi. Pall'o parõmbaq saivaq. Koi 4 mm vardidõga.
Pluus on kootud Dropsi Muskatist selle õpetuse järgi. Ainult käised mulle ei meeldinud, küllaltki pikkade soonikus käiste asemel kudusin vaid mõne rea ripsi nagu kaelaaugugi puhul. Palju parem sai. Kudusin 4 mm varrastega.

4 kommentaari:

  1. Kaunis! Ja ilma soonikuta varrukad teevad selle pluusi tõeliselt pilkupüüdvaks.
    Meeli

    VastaKustuta