pühapäev, 15. jaanuar 2012

Külmänüq leheq

Kunagi ammuq oll' Lõngamaania Tartoh Garnstudio langu näütämäh. Mullõ jäi hinge kergehe lillaka var'oga hallikas Kid-Silk, miä oll' perädü pehmeq (pilte pääl om langa värm jäänüq hallikamb, ku taa periselt om). Sis ma viil es ostaq kodo langa, mille kottalõ täpsähe es tiiä, midä taast kudama nakka ni ku pall'o taad ostma pidänüq. A nii ku kodo sai, naksi Internetih tuhn'ma, et taalõ langalõ hää mustrõ löüdäq. Ni löüdsegi Anna sali "Frozen leaves", miä oll' õkvalt ku taa langa jaos luudu. Ka värm sobisi täpsähe - mullõ tulliq õkvalt silmihe puuleheq päält hallast üüd.
Kunagi ammu tutvustas Lõngamaania Tartus Garnstudio lõngu. Hinge jäi kergelt lillaka tooniga hallikas imepehme lõng Kid-Silk (piltide peal on värv jäänud tegelikust hallikam). Nii kui koju sain, hakkasin Internetist otsima mustrit, mis sellele lõngale sobiks. Ja leidsingi midagi, mis oli justkui selle lõnga jaoks loodud: Anna sall "Frozen leaves", mis oli lihtne, kuid samas imekaunis. Ka värv sobis suurepäraselt - lõnga värv meenutab just hallakihiga kaetud lehti.

Noq lõpus talvõl naksi taad salit kudama. Kuiki mul oll' õkvalt nipall'o langa ku oppusõh oll' kiräh, tull' langast puudus. Aitüma Triinulõ, kel oll' samma langa kotoh ni kiä minno vällä avit'.
Sel talvel lõpuks võtsin salli kudumise ka ette. Kuigi õpetuses on kirjas, et vaja läheb u 400 m lõnga ja mul oli täpselt niipalju, jäi lõnga väheks. Aitäh  Triinule, kel oli kodus sama lõnga ning kel polnud kahju seda minu salli jaoks käest anda.
Sali sai valmis viil vana aastaga seen, aq kuiki taha-s tuud nöpsnõkluga jandamist ette võttaq. A noq sai Sujurilt salliraami ni vinütämine läts väega lihtsähe. Kitä timõ tettüt raami väega.
Sall sai valmis veel vana aasta sees, kuid kuidagi ei suutnud nööpnõeltega venitamist ette võtta. Nüüd sain aga Sujurilt tellitud salliraami kätte ja sall saigi venitatud nagu niuhti. Kiidan seda raami taevani.
Sali om hää suuruga: ülämäne viir on 156 ni keskkotussõst üleväst alla 72 cm.
Sall on hea suurusega: ülaäär on 156 ja keskelt ülevalt alla 72 cm.

Taast saa noq mu pidõsali.
Seda salli hakkan kandma pidulikel puhkudel.

4 kommentaari: