teisipäev, 19. aprill 2011

Suvine kleidike / Suvekleidike

Noq, ku ilmaq ommaq nii ilosas lännüq, tull' tahtminõ midägi suvist kutaq. Minevädse suvõ lõpuh sai Lianni sooduka aigu latsõ kleidikese jaos lang är ostõt, nii et noq olõ-s muud, ku vardaq suhvlist vällä otsiq ja kudama naadaq. Ja valmis kleidikene saigi!. Kuat om taa Elenka kleidi oppusõ perrä.

Nüüd, kui ilmad on nii ilusaks läinud, tuli tahtmine midagi suvist kududa. Läinud suve lõpus sai Lianni sooduka ajal lapse kleidikese jaoks lõng varutud, nii et nüüd polnud muud, kui vardad sahtlist välja otsida ja kuduma hakata. Ja valmis kleidike oligi! Kootud on kleit Elenka kleidi õpetuse järgi.







Paila tei esi ni lipsi köütse sälä taadõ.
Paela punusin ise ning lipsu panin selja taha.


Üts sääne pilt ka, koh kleit säläh om. Edespiteh pandnu vast iks määnsegi pluusikõsõ ka kleidi alaq.
 Üks selline pilt ka, kus kleit on seljas. Edaspidi paneks vast ikka pluusi ka kleidi alla.
  
Langas om G-B Wolle ökopuumvillanõ. Edimält tundu taa lörts, a tegelikult jääs mõnus pehme. Õnnõ et ku langavüü pääl om ültüq, et paras kutaq vardaga 4-5, sis ma koi kõgõpäält vardaga 4,5, aq tuu jäi külh pall'o lörts ja mulkliganõ. 4 mm vardidõga oll' just hää kutaq.
Lõngaks on G-B Wolle ökopuuvill. Alguses tundus lõng liiga lörts, aga tegelikult jäi kleit  just mõnusalt pehme. Aga kui lõngavöö peal on öeldud, et lõnga on paras kududa varrastega 4-5, siis see on küll selgelt üle pakutud. Alustasin varrastega 4,5, kuid siis jäi kude liiga lörts ja auguline. 4millimeetriliste varrastega oli seda lõnga hea kududa.

4 kommentaari:

  1. Väga ilus kleit! Tuleks nüüd suvi ka kiiresti!

    VastaKustuta
  2. Monika, aitäh! Suvi võiks siiski veel veidi oodata, lapse mütsid pooleli ja enda varustus täiesti puudulik.

    VastaKustuta