pühapäev, 12. jaanuar 2014

Pidoca. Moevool viis kaasa

Kõrrast inämb tetäs kampsõ, midä naatas kudama sälä keskelt ni minkäl om sälä pääl illos lilli- vai muu mustrõ. Ku sääne kamps lakja laotaq, om taa käüssidega tsõõr. Tahtsõ ka säänest kutaq. Pei külh hindäle kudamisõ plaani, aq ku Ravelryh näi seod latsi kampsi, otsusti kõgõpäält latsõlõ säänse kutaq. No nii proovis.
Järjest rohkem kootakse kampsuneid, mida alustatakse selja keskelt ja mida kootakse siis ringselt, nii et kui valmis kampsun laiali laotada, on tegemist varrukatega ringiga. Seljal on sellistel kampsunitel tavaliselt mõni kaunis lille- või mõni muu muster. Pidasin küll endale sellise kampsuni kudumise plaani, aga kui juhtusin Ravelry's nägema seda laste kampsunit, siis otsustasin kõigepealt lapse kampsuni prooviks kududa. 
Käüssit muutsõ tsipakõsõ, niimuudu miildüs mullõ inämb. Kampsi kogo ilodus tulõ muiduki vällä sälä päält.
Varrukaid muutsin veidi, nii meeldib mulle lihtsalt rohkem. Kampsuni ilu selgub tegelikult siis, kui pilk selja taha heita.
Et ma tahtsõ kutaq kampsi, midä raatsinuq latsõlõ ka laitsiaida sälgä pandaq, om taa kuat Dropsi Karismast. Vardaq olliq 4 mm, heegelnõgõl vast 4,5 mm.
Et tahtsin kududa kampsunit, mida raatsiksin lapsele ka igapäevaselt selga panna, on see kootud Dropsi Karismast. Vardad olid 4 mm jämedused, heegelnõel oli vist 4,5.

6 kommentaari:

  1. Imekena, nööbid teevad alles kudumist kampsi. Oma sama tüüpi kudumi juures tagantjärele kahetsen, et sellele ei mõelnud.

    VastaKustuta
  2. Aitäh! Mul on nüüd endale samalaadne kampsun varrastel. Peab tunnistama, et enda omale ei plaani nööpe, aga lapse puhul pole minu meelest mõeldav, et ta hõlmade lehvides ringi laseb. 5aastasel ei püsiks nii ju kampsun üldse seljas :)

    VastaKustuta
  3. Mulle ka meeldib see nööbistik, lisaks kampsime, muidugi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Loodetavasti meeldib ikka lapsele ka. Täna ta igatahes seda lasteaeda selga panemast keeldus, ütles, et ei saa nööpe hästi kinni.

      Kustuta
  4. Põnev tegumood ja muster, püüab pilke!

    VastaKustuta