neljapäev, 1. mai 2014

Avitamiq näid, kiä hinnäst esi avita saa-i

Jo paar postitust tagasi ütli, et võta timahavva ossa katõst häätegemise projektist. Tõnõ näist om mõtõld Tartu Ülikooli anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku latsiintensiivravi osakunnalõ. Mu jago hääd sai sääne:
Juba paar postitust tagasi ütlesin, et osalen sel aastal kahes heategevusprojektis. Ühe eesmärgiks on aidata Tartu Ülikooli anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku lasteintensiivravi osakonna patsiente. Minu ports sai selline:

Pakih om sis titatekk, miä om kuat bambus- ja meriinolangast. Veereh om lagja ripskudõ ni keskeh om palokalehekiri. Ülemäste viirde heegeldi pitsi ni alomadsõ veere heegeldi niisamatõ üle.
Pakis on siis titatekk, mis on kootud bambus- ja meriinolõngast. Ääres on lai ripskude ning keskel on pohlalehekiri. Ülaäärde heegeldasin veel äärepitsi ja alumise ääre heegeldasin lihtsalt üle.
Sis om viil titamüts, miä om kuat Dropsi langast Merino Extra Fine seo oppusõ perrä, õnnõ et koi õkvalt tsõõrih, et es pidänü nakkama ildampa kokko umblõma.
Siis on veel titamüts, mis on kootud Dropsi lõngast Merino Extra Fine selle õpetuse järgi, ainult et kudusin mütsi kohe ringina, et õmblust vältida.  
Pakih ommaq ka nii nummõr 30 jalalõ sukaq Regia Silki sukalangast. Kuatuq ommaq sukaq 2,5 mm vardidõga.
Pakis on ka umbes nr 30 jalale sobivad sokid Regia Silki sokilõngast. Kootud on need 2,5 mm varrastega.
Tõnõ paar om suurõmbalõ, nii 38-39 lag'alõ jalalõ. Kuat Alevigist ostõtust meriinolangast.
Teine paar on suuremale, u 38-39 laiemat sorti jalale. Kootud on need Alevigist ostetud meriinolõngast.
Lisas viil lihtsäq suurõmbile latsilõ kuatuq kindaq, minkäq saa nööräga kokko tõmmadaq. Naaqki ommaq kuatuq Alevigist ostõtust meriinovilladsõst langast.
Lisaks on veel lihtsad suurematele lastele mõeldud kindad, mis saab nööriga ümber käe kokku tõmmata. Needki on kootud Alevigist ostetud meriinovillasest lõngast.
Ku no kiäki taht ka hindä puult midägi tetä, sis aigu viil om. As'aq plaanitas üle anda viil süküskuuh vai rehekuuh. Täpsembät teedüst taa kotsilõ, midä oodõtas, saa siist.
Kui keegi tunneb nüüd, et tahaks ka oma panuse anda, siis aega selleks veel on. Asjad plaanitakse üle anda alles septembris-oktoobris. Täpsemat infot selle kohta, mida oodatakse, saab siit

2 kommentaari: