kolmapäev, 18. juuli 2012

Üleväst alla ni üteh tüküh

Koi Helen Idaranna oppusõ perrä kaarja passõga kampsi. Kamps om kuat üteh tüküh, tuu tähendäs nii, et sääl olõ-i üttegi ummõlust. Et lihtsä õnnõ parõmpidinõ kudamine läts lõpus väega igäväs, koi allaviirde Haapsalu sali raamatust võetuq motiiviq. Langas om määnegi tundmaldaq mohääri ni akrüüli sego ni vardaq olliq 4,5 mm.

Kudusin Helen Idaranna õpetuse järgi ümara passega kampsuni. Kootud on see ühes tükis, st nii, et seal ei ole ühtegi õmblust. Et vaid parempidi kudumine läks lõpuks igavaks, kudusin alla äärde Haapsalu salli raamatust võetud kaheksakandade motiivi. Lõngaks on mingi tundmatu mohääri ja akrüüli segu ning vardad olid 4,5 mm. 

7 kommentaari:

  1. Äärmiselt ilus kampsun. Lihtne, aga ilus! Ja igakord kui ma su blogi vaatan, siis motlen, et peaks ikka selle Haapsalu salli raamatu ostma endale. Isegi kui salli ei koo, siis vähemalt mustreid saaks sealt kyll kuhjaga:).

    VastaKustuta
  2. Väga ilus, lihtsuses peitub võlu. See kaheksakand sobib väga hästi!

    VastaKustuta
  3. Ene-Ly ja Monika, aitäh! Haapsalu salli raamat on tõesti hea mustrite varaait ja nende motiivide põhjal saab ju alati edasiarendusi teha.

    Et kaheksakandade puhul oli tegemist välkmõttega, siis ei hakanud ma enne proovilappi tegema. Kui mõned read kootud oli, ehmusin, kui halvasti nupud ja augud nii karvase lõngaga esile tulevad, aga harutada ka ei tahtnud. Kes mohääri harutanud on, see teab, miks. Igatahes kudusin selle pusa lõpuni ja mu üllatuseks ei tulnudki välja ainult pusa, vaid ikka päris kenad kaheksakannad.

    VastaKustuta
  4. Mmmmmõnus...
    Muster on see täpp i-le.

    VastaKustuta
  5. Need kaheksakannad on seal allääres küll väga kaunid... silm jäi neil kohe pidama. Muudavad kampsiku pisut pidulikuks ja omanäoliseks.

    VastaKustuta