esmaspäev, 7. mai 2012

Helerohilinõ Valpuri

Jo minevä suvõ löüdse suvõpluusõ mustrõ, miä mullõ väega-väega miildü, sügüse sai ka lang ärq ostõtus, a kudamisõni jovva-s inne ku veidükene aigu tagasi.
Juba möödunud aastal leidsin poolkogeamta suvepluusi mustri, mis mulle väga meeldis, sügisel sai ka lõng ostetud, kuid kudumiseni ei jõudnud enne kui veidi aega tagasi.
Mustrõ om peri siist. Esieränis miildü mullõ tuu, et põimmisõq ommaq nii iih ku takah ni käüsside pääl kah viil. Tei pluusõ veidükese pikembä ni edimädse lahkõ veidükese lühkümbä, ku mustrõ ette näkk'. Ku viil piässiq kunagi taad kudama, sis kua kimmähe üteh tüküh, saa-i arvo, mille piät raglaani nii kudama, et kõik tüküq eräle valmis kutaq ni sis kokko ummõldaq.
Muster on pärit siit. Eriti meeldis mulle see, et palmikud on nii ees kui ka taga ning lisaks veel varrukate pealgi. Tegin pluusi veidi pikema ja ees oleva lõhe veidi lühema, kui muster ette nägi. Kui peaksin seda kunagi veel kuduma, siis kooksin kindlasti ühes tükis; ma ei saa aru, miks see tuleb õpetuse järgi eraldi tükkidena kududa ning siis tükid kokku õmmelda. 
Langas om Dropsi Paris, midä läts veidükene päält 400 grammi. Mullõ taa lang miildüs, selle et taa jätt säändse peris mulje, olõ-i sukugi kangõ. Vardaq ommaq 5 mm, sooniku jaos olliq mul 4 mm vardaq.
Lõngaks on Dropsi Paris, mida kulus veidi üle 400 grammi. Mulle see lõng väga meeldib, sest jätab sellise PÄRIS mulje ning ei ole sugugi kange. Vardad on 5 mm, sooniku jaoks kasutasin 4 mm vardaid.

7 kommentaari:

  1. Väga ilus! Värv on armas ja mulle jäi kohe silma kaelus, ise ei oleks selle peale tulnudki, et nii ka võib, väga šikk!

    VastaKustuta
  2. Aitäh! Kaelus on jah mõnus, aga et ma ei soovinud välgutajat, vaid pluusi, millega saaksin ka nt tööl käia ja isegi kummarduda, siis tegin lõhe vähem sügava. Minu meelest sobib ka lühem lõhe ka väga hästi.

    VastaKustuta
  3. Superkena pluus! Palmikud suudavad vast enam-vähem kõiki võluda :)
    Hea on kuulda, et Drops Paris nii mõnus lõng on. Ise pole sellest veel kudunud, kuna miskipärast on tekkinud eelarvamused selle lõnga suhtes - tundub, nagu oleks see just selline kangemapoolne, kahvatu "vanaaegne" puuvillane. Sinu jutu peale kavatsen Parise aga igal juhul ära proovida!

    VastaKustuta
  4. Ait2h! Paris on jah selline m6nus l6ng, sellest kudum langeb h2sti. L6ng on kull p2ris j2me, kuid kange ei ole see kaugeltki mitte. Tuleb arvestada sellega, et kui palju h66rdub, nt tukkide kokku6mblemise ajal, siis l2heb veidi karvaseks.

    Vabandust, mul kadusid t2pit2hed 2ra.

    VastaKustuta
  5. Ilus pluus ja olen nõus, et raglaani ikka ringselt!

    Olen nüüd mõnda aega siin piilumas käinud ja eriti meeldib mulle, et saab end jupphaaval võru kandi keelepruugiga harjutada. (:

    VastaKustuta
  6. Väga, väga ilus! Nii tore on suvisel riietusel palmikuid näha.

    VastaKustuta