pühapäev, 8. aprill 2012

Lillikindaq ja -sukaq

Ku minevä aastaga sai imä sünnüpääväs sali, sis timahavvas sai tä muuhulgah ka kindide ni sukkõ komplekti.
Kui eelmisel aastal sai ema sünnipäevaks salli , siis sel aastal sisaldas tema kingitus ka kinnaste ja sokkide komplekti. 

Nii kindaq ku sukaq ommaq päält kiräga ni alt vöödilidseq.



















Nii kindad kui ka sokid on pealt mustriga ja alt lihtsalt triibulised.












Kindide oppus om peri siist ni sukkõ uma siist. Kindide man tii-s pässä kiiluga, nigu oppusõh oll', selle et kindaq olliq eski küland lag'aq.
Kinnaste õpetus on siit ja sokkide oma  siit. Kinnastele ei teinud kiiluga pöialt, nagu õpetuses oli, sest kindad olid isegi küllaltki laiad. 

Nii kindaq ku sukaq ommaq kuatuq Dropsi Delighti ja Fabeliga, vardaq olliq 2,5 mm. Saa-i ütlemäldä jättäq, et inämb ma Delightiga kiräga asju kutaq ei tahaq. Taa om kotusside perädü jämme ja kotusside jälq umbõ peenükene, nii et ilosat kiräga pinda säält saa-i.
Nii kindad kui sokid on kootud Dropsi lõngast Delight ja Fabel, vardad olid 2,5 mm. Ei saa jätta ütlemata, et Delightiga ma enam kirjatud pinda ei koo, sest lõng on tohutult ebaühtlane, nii et ilusat ühtlast kirjatud pinda sellest ei saa.


3 kommentaari:

  1. Väga ilus komplekt! Ma ka alustasin nende sokkide kudumist ja vat ei saa ühest sokist edasi :)

    VastaKustuta
  2. Monika, aitäh! Eks see kahe ühesuguse soki kudumine ole tüütu jah. Ma kudusin kindad juba tükk aega tagasi valmis ja sokkide kallale ei suutnud kuidagi asuda. Lõuks võtsin kätte ja, tähtaeg kuklas tagumas, kudusin kiiresti valmis.

    VastaKustuta
  3. Aga see-eest väga kaunis on ikkagi komplekt. Pildilt vaadates küll ei saa aru, et lõng ebaühtlane oleks. Vägakaunid sokid ja kindad!

    VastaKustuta