laupäev, 12. veebruar 2011

Uutja jakk' / Ootav jakk

Sõbra tüütarõh sai täämbä pildi pääle tükk aigu tagasi valmis saanu jakk'. Seo jakk' om umma aigu elänü uutõh, kõgõpäält uutsõ valmissaamist (tuu aig oll' õnnõs küländ lühkene), sis nöpse, päält tuud pildi pääle saamist ja noq jääs vast vuudrõt uutma. Taa om küll hää lämmi, a pelädä, et ilma vuudrõlda puhk tuul väega läbi.


Ühe sõbra ateljees sai täna pildile juba mõnda aega tagasi valminud jakk. Selle jaki veel küllalti lühikest elu on saatnud ootamine - esmalt ootas valmimist (see aeg oli õnneks küllaltki lühikene), siis nööpe, seejärel pildi peale saamist ja näib, et nüüd jääb mõneks ajaks voodrit ootama, sest hoolimata lõnga soojusest näib, et ilma voodita puhub tuul tast liiga hõlpsasti läbi.


Kuat on jakk seo oppusõ perrä, õnnõ et ku mul kõrra oll' jo kirriv lang, sis tii-s mä inämb mustrõt pääle. Langas om Schoeller+Stahli Volare. 
Jakk on kootud selle õpetuse järgi, aga et mul oli säbruline lõng, siis otsustasin enam mitte mustrit kududa. Lõngaks on Schoeller+Stahli Volare.

6 kommentaari:

  1. Vauuuuu, niii kena kampsun!! Lihtsalt võrratu! Ja tõesti, mustrita on sellel kampsunil ilu rohkem kui küll!

    VastaKustuta
  2. Ilus ja tundub ka pildi peal soe ;)

    VastaKustuta
  3. Aitäh teile! On tõesti nii soe, et sobib pigem hiliskevadiseks mantliks kui kampsuniks, mis peaks mantli alla mahtuma.

    VastaKustuta
  4. Väga ilus kampsun, tundub mõnusalt paks ja soe!

    VastaKustuta
  5. Väga kaunis jakk! Mõnusalt pehme tundub :)

    VastaKustuta