pühapäev, 13. veebruar 2011

Thordisarhyrna

Ku Mustrimaailma foorumih naksi kõrraperi naaq saliq tulõma, tõnõ ilosamb ku tõnõ, tiidse ma, et kuiki hindäle taad vast tahaki-i, taha siski mustri peräst taad kutaq. Noq om sali valmis ja tälle tulõ õnnõ vahtsõnõ umanik löüdäq.  
Kui Mustrimaailma foorumis neid salle järjest tulema hakkas, üks ilusam kui teine, teadsin, et tahan ka seda just mustri pärast kududa, kuigi olin juba siis enam-vähem kindel, et ise sellega käima ei hakka. Nüüd on sall valmis ja järgmiseks ülesandeks on sellele omanik leida.

Mustri om peri siist. Aitüma Kaisukale ümbrepandmisõ iist! Mustri leiab siit. Aitäh Kaisukale tõlke eest!


Kuat om Raasiku Artistic Blum'ist. Mõõdiq ommaq 80 x 190 cm.  
Lõngaks on Raasiku Artistic Blum. Mõõdud on 80 x 190 cm.

laupäev, 12. veebruar 2011

Uutja jakk' / Ootav jakk

Sõbra tüütarõh sai täämbä pildi pääle tükk aigu tagasi valmis saanu jakk'. Seo jakk' om umma aigu elänü uutõh, kõgõpäält uutsõ valmissaamist (tuu aig oll' õnnõs küländ lühkene), sis nöpse, päält tuud pildi pääle saamist ja noq jääs vast vuudrõt uutma. Taa om küll hää lämmi, a pelädä, et ilma vuudrõlda puhk tuul väega läbi.


Ühe sõbra ateljees sai täna pildile juba mõnda aega tagasi valminud jakk. Selle jaki veel küllalti lühikest elu on saatnud ootamine - esmalt ootas valmimist (see aeg oli õnneks küllaltki lühikene), siis nööpe, seejärel pildi peale saamist ja näib, et nüüd jääb mõneks ajaks voodrit ootama, sest hoolimata lõnga soojusest näib, et ilma voodita puhub tuul tast liiga hõlpsasti läbi.


Kuat on jakk seo oppusõ perrä, õnnõ et ku mul kõrra oll' jo kirriv lang, sis tii-s mä inämb mustrõt pääle. Langas om Schoeller+Stahli Volare. 
Jakk on kootud selle õpetuse järgi, aga et mul oli säbruline lõng, siis otsustasin enam mitte mustrit kududa. Lõngaks on Schoeller+Stahli Volare.

esmaspäev, 7. veebruar 2011

Brimnes Lace Shawl

Näi tuud rätti kõgõpäält Siiliste blogih, timäl oll' kirriv ja perädü illos. No ma tahtsõ kah. Langas võti Haapsalu salist üle jäänü Raasiku iskmädä tummõrohilidsõ. Tullõm om perädü lämmi, a nii ohkõnõ, et lätt ilosahõ jopi vai pal'tu ala ärq. 
Nägin seda rätti Siiliste blogis. Tema oma oli kirju ja hästi ilus. Ma ka ju tahtsin endale sellist. Lõngaks võtsin aga Haapsalu salli ülejäägi - Raasiku tumerohelise ühekordse. Sall sai väga soe, aga nii mõnusalt õhuke, et mahub ilusti jope või mantli alla.
Mustri om peri siist. Muster on võetud siit.

Skew-sukaq/Skew-sokid

Mustrimaailma foorumi salakudamisõn naati kudama sukkõ. Tei sis ka üteh, aq naaq ommaq jo mino tõnõ paar Skew-sukkõ.

Mustrimaailma foorumis kooti salakudumise käigus sokke. Tegin ka siis kaasa, kuid need on juba minu teine paar Skew-sokke.

Kamps/Kampsun


Olli jo tükk aigu tagasi seo kampsi jaos langa varunu, aq kudamiseni sai viil vahtsõaastagakuu. Tei seo oppusõ perrä, aq ku oppusõh oll' ette nätt, et kogo kamps kuatas ripsih, sis maq koi alomadsõ jao labadsõhõ.
Lõng selle kampsuni jaoks sai juba tükk aega tagasi muretsetud, aga kudumiseni jõudsin jaanuaris. Tegin Dropsi 108-34 järgi, aga kui seal oli kogu kampsun kootud ripskoes, siis mina kudusin alumise osa labases koes.

Tsirelikindaq/Sirelikindad

Rätist üle jäänüst langast koi hindäle lihtsäq kindaq.  
Pääsusabast üle jäänud lõngast tulid kindad.

Põdrakamps/põdrakampsun

Viil ilma nöpseldä põrdakamps. Jälq kõrd Drops (122-10). Taa kamps oll' pikkä aigu ilma nöpseldä. Viimäte midägi sai, aq iks mitte peris sändse, nigu tahtnuq olõssi. 
Veel ilma nööpideta põdrakampsun. See kampsun seisis mul üldse päris pikka aega ilma nööpideta. No ei olnud selliseid, nagu oleksin tahtnud. Lõpuks saigi kampsuni külge hädavariant. 
Jälle Dropsi (122-10) õpetuse järgi tehtud.


Takastpuult näge kamps vällä sääne. Tagantpoolt on kampsun selline.

pühapäev, 6. veebruar 2011

Latsõ kleit / Lapse kleit

Et mi iks latsõga üttemuudu olõssiq, sai timä hindäle ka rahvaligu kleidikese. Mustri om jälq Dropsi uma (16-25).
 Et saaksime plikaga samas stiilis riietatud olla, sai ka tema rahvusliku kleidikese.

Pääsusaba


Õkvalt, ku seod rätti näi, tiidse, et taa maq piät hindäle saama. Om kuat Raasiku lillast.  
See rätt võlus mind esimesest silmapilgust. Minu Pääsusaba on kootud Raasiku kahekordsest lillast lõngast.

Revontuli

Minevä aastaga sai tettüs peris hulga Revontuli-rätte. Üts näüdüs, miä läts kingitüses, om siin. Langas om Raasiku rohilinõ Artistic.
Möödunud aasta jooksul sai tehtud mitu Revontulit. See, mis siin on, läks sõbrannale kingituseks. Rätt on kootud Raasiku rohelisest Artistic'ust.

2010. aastaga piimäkuuh valmis saanu kleit / 2010. aasta juunis valminud kleit



Mustri om saadu siist. Muster on pärit siit.

Är tei!/Ära tegin!

Mõtli ja mõtli ni otsusti lõpus, et tii iks ärq, uma käsitüüblogi sis. Kõgõpäält panõ üles ütte-tõist mineväaastadsist as'ost ni sis proovi timahavvadsit ka näüdädä, iks nii, kuimuudu naaq valmis saavaq.
Pall'o õnnõ mullõ!

Mõtlesin nii ja teistpidi ning otsustasin ikka ära teha. Jutt käib siis oma käsitööblogist. Kõigepealt näitan üht-teist möödunud aasta jooksul valminud asjadest ning siis püüan juba jooksvalt uute esemete pilte panna.
Palju õnne mulle!